Home » Je vijver in de zomer.

Je vijver in de zomer.

Wat een geweldige tijd van het jaar om op een zwoele zomeravond bij je vijver te zitten met een glas Prosecco, terwijl de vogels fluiten en de fontein klatert. Waterlelies staan in volle bloei en je hebt misschien wel verschillende prachtige kleuren in je vijver.

Er zijn enkele taken nodig om dit beeld te bereiken. Misschien heb je vijveronkruid dat al sinds april enthousiast groeit en dat je moet uitdunnen. De meeste vissen zijn nu klaar met paaien, dus je hoeft de eitjes, die zich normaal aan de planten hechten, niet weg te halen.

Het belangrijkste is dat als het water warmer wordt, er minder zuurstof in het water zit en tenzij je vijver heel weinig vissen heeft, is dit een van de meest voorkomende oorzaken van vissterfte. Een vrij vergevorderd teken is wanneer de vis begint te hijgen aan het wateroppervlak. Het is belangrijk om een luchtpomp te gebruiken, zoals de Blagdon PondAir serie om het water te beluchten in aanvulling op het filter, totdat het weer afkoelt. Ik gebruik de mijne van nu tot de herfst.

Sommige mensen denken alleen aan Koi voor hun vijver. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan andere soorten zoals goudvis, shubunkins en zeelt.

Ik heb drie vijvers in mijn tuin. De grootste is een formele vijver met een diameter van 4,5 meter waarin voornamelijk goudvissen leven. Helaas heeft deze vijver een slechte ligging en zijn lelies er niet enthousiast in, maar de vissen en de fonteinkruiden zoals hoornblad groeien er goed in. De andere twee vijvers zijn gewijd aan wilde dieren. Ze hebben allebei een overvloed aan lelies zoals te zien is op de foto.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top